p;
  RÄTTSSKANDALER
 
 

Innehållsförteckning.

Mordförsök vid SAS-flygning Stockholm - Skellefteå, augusti 1998.


I början av augusti 1998 gjorde jag, FW (9 år) och TW (15 år) en resa till Arjeplog. LW var tillfrågad men ville inte följa med. Jag ville flyga eftersom jag bedömde det för besvärligt att köra bil med FW från Stockholm ända till Arjeplog. Vi var inbokade med SAS från Arlanda och för vidare färd till Skellefteå. Vi steg ombord på planet och avgång skedde enligt tidtabell. När vi varit i luften ca 30 min. meddelade kaptenen att ett tekniskt fel hade uppstått varför vi var tvungna att återvända till Arlanda. Vi uppmanades att sitta i säkerhetsbälten. Vi landade på Arlanda utan några problem. När vi gick ut från planet hade man rullat fram en trappa och vi steg ned direkt på plattan. Kaptenen hade redan stigit av och stod nu och iakttog oss passagerare när vi steg ut. Jag kommer aldrig att glömma hans bekymrade ansikte. Jag förstod direkt att något allvarligt hade inträffat. Efter ca en timmes väntan kunde vi stiga ombord på ett nytt plan. Flygningen till Skellefteå kunde ske utan problem.

I Skellefteå hade jag bokat in en hyrbil. Vi fortsatte färden mot Arjeplog. När vi hade passerat Arvidsjaur och befann oss i höjd med Östra Dålpekjaure tvingades jag bromsa in.


Östra Dålpekjaure. Koordinater:  65°38'21.62"N  18°55'0.79"E


Östra Dålpekjaure. Koordinater:  65°38'21.62"N  18°55'0.79"E

Vid det gula X:et på vår vänstra sida låg en bil i vattnet. Den låg upp och ned. Åtminstone tre bilar hade stannat och jag kunde se hur en person jobbade med livräddning på en person som låg på marken. Han pumpade på denna persons bröstkorg. Jag bedömde att jag inte skulle kunna bidra med något av värde på olycksplatsen varför vi fortsatte utan att stanna. Vid denna tidpunkt hade inte denna vägbank, som går genom vatten, några skyddsräcken.

Dagen efter köpte jag en tidning och kunde då läsa om ”bilolyckan” men även om problemet med vårt plan från Arlanda. Orsaken till problemet var att en vindruta i cockpit var på väg att lossna. Det påpekades i tidningsartikeln att denna typ av problem aldrig hade inträffat tidigare på något SAS-plan. Tillbudet var naturligtvis allvarligt. En lossad vindruta i cockpit skulle ha gjort planet omöjligt att manövrera varvid totalhaveri skulle ha inträffat.

Jag talade med en av Sixtens grannar om ”bilolyckan”. Här blev informationen mycket knapphändig vilket gjorde mig konfunderad. En 37-årig kvinna och hennes 12-åriga dotter från Arjeplog omkom vid "olyckan".

Mitt antagande är att dessa händelser var inslag i det pågående spermakriget. CIA-agenten Gina Haspel är ansvarig för dessa operationer. Mer om Gina Haspel under avdelningen CIA.