p;
  RÄTTSSKANDALER
 
 

Innehållsförteckning.

.Tågurspårning i centrala Chicago, 1977.


Den 4 februari 1977 omkring kl 17.25 skedde en tågurspårning i ”loopen” i centrala
Chicago. 11 personer dödades och 180 skadades när fyra vagnar spårade ur och
föll ned från rälsen mot gatan undertill. Det fanns inga skyddsräcken som eventuellt
skulle kunna fånga upp ett urspårat tåg. Foto: Chicago Tribune.


Räddningspersonal undersöker en av de urspårade vagnarna.
Foto: Chicago Tribune.


”Loopen” i Chicago. ”Olyckan” skedde vid det röda X:et.

”Loopen” är en järnvägsslinga avsedd att underlätta tågtrafiken i centrala Chicago. Tågen cirkuleras på slingan när de ska byta färdriktning. Nio hållplatser finns på slingan. ”Olyckan” skedde i korsningen mellan Wabash Ave. och Lake Street. V-märkt. Koordinater: 41°53'8.73"N 87°37'34.62"W


Rälsen är uppbyggd på pelare ca 8 meter ovanför gatunivån. Biltrafiken får plats
under järnvägen. Foto: Google.


Under 1977 jobbade jag för Swedish Trade Commissoner, Chicago. Vårt kontor låg på North Michigan Avenue. Ibland brukade jag gå ned till ”loopen” direkt efter jobbet. Det rörde sig om ett par minuters promenad. Där fanns gott om butiker och restauranger. Jag noterade att en stor andel av de som rörde sig i området tillhörde stadens svarta befolkning. Jag hade passerat ”olycksplatsen” vid ett 10-tal tillfällen. Jag hade noterat att det inte fanns några skyddsräcken för järnvägen i ”loopen”. Jag omnämnde denna brist för en kollega på kontoret. När jag såg ett inslag på TV-nyheterna, samma kväll som ”olyckan” inträffade, så kände jag igen området. Jag hade besökt ”loopen” i ett ärende denna dag. Minst en person på vårt kontor visste att jag skulle göra detta besök. Vi hade arbetstid 9-17. Jag hade passerat korsningen mellan Wabash Ave. och Lake Street senast kl 17:10. På tillbakavägen till min lägenhet på Scott Street har jag inte passerat i närheten av ”olycksplatsen”. Det troliga är att jag tagit en buss från North Michigan Ave långt söder om ”olycksplatsen”. Därför märkte jag aldrig något av det stora räddningspådrag som pågick.

   
          Martin Bormann                            Stephan A. Martin                         Martin Bormann

När ”olyckan” utreddes skuldbelades en tågförare, Stephan A. Martin, 34 år. Han uppges ha närmat sig kurvan vid korsningen mellan Wabash Ave. och Lake Street. Han framförde det eldrivna tåget med en hastighet av 24 km/tim. Ett annat tåg hade stannat i kurvan. Martin körde in i det tåget bakifrån varvid fyra av dess vagnar spårade ur och föll mot gatan. ”Olyckan” inträffade i rusningstid varför många personer befann sig på gatuplanet på väg till eller från tågen. Här hittar du artiklar med en mer detaljerad beskrivning av händelseförloppet

Wikipedia:
1977 Chicago Loop Derailment (engelska)
https://en.wikipedia.org/wiki/1977_Chicago_Loop_derailment

www.Chicago-L.org :
The Loop Crash February 4, 1977. (engelska)
https://www.chicago-l.org/mishaps/loop.html

När jag läser dessa ”skruvade” förklaringar till olycksorsaken och gör en jämförelse med andra CIA-operationer, där tåg varit inblandade, så står det klart att sabotage föreligger. Det mest troliga är att någon i den centrala trafikledningen manipulerat de trafiksignaler som fanns på det aktuella banavsnittet. Martin har vittnat om att tågets nödbroms inte fungerade. CIA är ansvarigt för detta terrordåd. Jag ser detta dåd som ett inslag i spermakriget.

Denna ”olycka” avslöjar att CIA haft mig under övervakning under min vistelse i Chicago. Två personer som jobbade på Swedish Trade samtidigt som jag har senare mördats. Under min tid i staden mördades två maffiabossar:

Johnny Roselli, mördad 9 augusti, 1976.
Charles Nicoletti , mördad 29 mars, 1977.

Under avdelningen Politiska mord i USA redogör jag för dessa personers inblandning i mordet på John F. Kennedy. Numera anser jag att huvudmotivet för mordet på Kennedy var hans roll som spermadonator. Ett stort antal kvinnor hade haft tillfälle att ”pumpa” honom. Kennedy har inte varit medveten om att han ”pumpats”.