p;
  RÄTTSSKANDALER  
 

Innehållsförteckning.

Politiska mord i USA
.

Ett flertal av de undersökande journalister och författare som behandlat Palmemordet har funnit paralleller vid jämförelser med morden på John F Kennedy, Robert F Kennedy och Martin Luther King. Det finns en stor mängd information om dessa mord på nätet. Det genomgående temat i amerikanskt media, som tagit sikte på de konspiratoriska teorierna, är att mycket omkring morden mörklagts (cover up) på ett systematiskt sätt. Visserligen har Robert F Kennedys och Martin Luther Kings mördare lagförts och dömts – men frågetecknen är många.

Robert F Kennedy mördades på Ambassador Hotel, Los Angeles, 1968. Ett flertal vittnesuppgifter pekar på att han sköts bakifrån med tre skott. Även obduktionen av Kennedys kropp pekar på att så var fallet. Vittnen säger att den dömde gärningsmannen, Sirhan, närmade sig Kennedy framifrån och därför inte kan vara den som skjutit. Mörkläggningen omkring mordet avslöjar en skrämmande interiör. Polisen förstörde i princip allt bevismaterial vilket än i denna dag omöjliggör vidare utredning. CIA förekommer frekvent som misstänkt konspiratör hos de amerikanska privatspanarna.


YouTube finns ett stort antal dokumentärer som behandlar ovan nämnda mord. Ett problem man stöter på när man söker sanningen i detta forum är att många produktioner utplanterats som desinformation. Man kan lära sig att skilja agnarna från vetet genom att granska de som är upphovsmän till produktionerna. Personligen har jag funnit att Wikipedia är ett bra hjälpmedel när man vill få basfakta om en känd person. Efter en tid upptäcker man vilka privatspanare som är seriösa. Man kan även kolla hur många visningar en viss video har haft. Ligger antalet på en jämförelsevis hög nivå så kan man utgå från att man har att göra med en seriös produktion. Detta behöver däremot inte betyda att den aktuella videon presenterar sanningen till 100%. Här lämnar jag förslag på ett antal produktioner med hög sanningshalt:


Mordet på John F Kennedy.John F. Kennedy lämnar Hotel TeXas efter frukost med Fort Worth:s handels-
kammare, 22:a november, 1963, kl 08:45. Lyndon B. Johnson till höger om
Kennedy
.

Beträffande motivet för mordet etc., se avdelningen New World Order.

Detta år, 2018, har det gått 55 år sedan mordet på president John F. Kennedy (JFK). De flesta av de som ingick i konspirationen är bortgångna. Många av dem har mördats medan andra, med ålders rätt, har lämnat det jordiska. Den inre krets som fortfarande finns vid liv har därmed inte längre på samma sätt som tidigare lojaliteter som binder dem till tystnad.

I maj 1991 stoppades James Files och hans kumpan av två poliser när de körde en stulen bil i ett förortområde i Chicago. De hamnade i skottväxling med poliserna. De flydde till fots från brottsplatsen men blev senare infångade. Files kom att dömas till 50 (20 + 30) års fängelse för mordförsök. En källa inom FBI, Zack Shelton, tipsade privatspanaren Joe West (född 1933 i Pear Ridge, Texas) om James Files existens och hans eventuella deltagande i mordet på JFK. West genomförde en serie intervjuer med Files under 1992 när Files satt i fängelse i Illinois. West insjuknade under 1993 och hjärtopererades. Komplikationer tillstötte i samband med medicinering efter operationen och West avled 1993. Files kommenterar detta i en intervju under 2003. Här kan du se intervjun:

http://www.legalscandal.info/video/James_Files_interview_2003.mp4       (engelska, 10:42 min)

Files har erkänt att han var en av skyttarna vid Dealey Plaza. Han hade intagit position på ”the grassy knoll”. Han avlossade det dödande skott som träffade Kennedys huvud framifrån. Kennedys huvud kastades då bakåt. Sekvensen har dokumenterats på en film av Abraham Zapruder, som råkade befinna sig vid Dealey Plaza.

Personer med kvalificerad inblick i mordet på JFK har granskat Files påstående. Man har funnit att han är trovärdig. Det finns givetvis all anledning till försiktighet när en grovt kriminell person uttalar sig beträffande mordet på JFK. Varför har James Files uttalat sig? Det är känt att det alltid funnits en rivalitet mellan FBI och CIA. Det kan vara en anledning till att Zack Shelton tipsade om Files. I intervjun säger Files att FBI redan 1964 kände till honom. Files frigavs villkorligt under 2016.

Privatspanaren Jerry Kroth har gjort en videopresentation av mordet på JFK. Jag har granskat de personer som presenteras av Kroth. När jag studerat det bildmaterial som finns så anser jag att det finns en logik som stöder Kroths presentation. Konspiratörerna utgör ett slags kriminellt brödraskap. Här kan du se presentationen:

https://www.youtube.com/watch?v=65N3eP2yvbQ      (engelska, 1 tim 12 min)

Lee Harvey Oswald ingick i konspirationen – men inte på det sätt som han själv trodde. Han var förutbestämd av konspiratörerna som gärningsman (= patsy). Han kände personer med anknytning till CIA, bl.a. CIA-agenten David Atlee Phillips. Oswald jobbade på Texas School Book Depository, beläget nära mordplatsen. Han befann sig i lunchrummet på 2:a våningen vid mordet. Konspiratörernas plan var att Oswald skulle mördas direkt efter mordet på Kennedy. Anledningen var att han under inga omständigheter skulle kunna gripas och förhöras av polisen. David Atlee Phillips hade instruerat Oswald om att sammanträffa med honom på biografen Texas Theatre, 231 W Jefferson Blvd, efter mordet.

I samma ögonblick som skotten avlossades vid Dealey Plaza förstod Oswald att han skulle komprometteras för mordet på Kennedy. Därför begav han sig direkt till sitt hyresrum på 1026 North Beckley Ave, Oak Cliff, för att beväpna sig med en revolver och byta kläder. Han stannade där ca tre minuter. Hans hyresvärd, Earlene Roberts, har uppgett att han därefter gick ut till busshållplatsen nära bostaden. Därifrån begav han sig till Texas Theatre. Något möte med David Atlee Phillips kom aldrig att ske. Oswald greps på biografen.


Oswald grips på Texas Theatre.


Oswald grips på Texas Theatre.

James Files har uppgett att Gary Marlow hade uppdraget att mörda Oswald vid Texas Theatre. Det kan finnas flera anledningar till att Oswald inte mördades vid biografen. I och med att Oswald valde att först åka till sin bostad (där han beväpnade sig) och sedan till biografen valde konspiratörerna att iscensätta ytterligare ett mord med Oswald som ”patsy”. Den impopuläre polismannen J. D. Tippit hade funnits i konspiratörernas tankar under en längre tid. Han kom nu till användning som offer i det alternativa scenariot. Här kan du ta del av en kronologi beträffande Tippit:

Kronologi över J. D. Tippit

När konspiratörena hade fått informationen att Oswald åkt till sin bostad, så instruerades Tippit över polisradion att åka till ett område i Oak Cliff där en misstänkt person observerats. Det signalement som rapporterats stämde in på Oswald – den förmodade gärningsmannen vid Dealey Plaza. När Tippit kommit till korsningen East 10th Street och Patton Ave såg han den misstänkte mannen. När han konfronterade mannen, som var Gary Marlow, sköt Marlow honom med sin pistol med fyra skott. Det hela beskrevs av vittnen som en ren avrättning.


Polismannen J. D. Tippit mördades nära korsningen East 10th Street och Patton Ave, Dallas.

Oswald satt nu anhållen hos Dallas-polisen. Under de kommande två dygnen förhördes han. Han nekade till att ha skjutit Kennedy och Tippit. Maffian gav den kriminelle nattklubbsägaren, Jack Ruby, order om att skjuta Oswald. Här visste Ruby att han inte hade något val – om han ville överleva. Mordet på Oswald var riggat av Dallas-polisen. Ruby slussades in till mordplatsen via bakdörrar i polisens lokaler. Ruby kom att lagföras för mordet. Han dömdes till döden men domen kom aldrig att verkställas. Under sin fångenskap avled han i ”cancer”, 1967.

Här kan du se en videosekvens som visar mordet på Lee Harvey Oswald:

Lee Harvey Oswald shot by Jack Ruby.mp4       (53 sek)

Tidslinje för Lee Harvey Oswald:
Kennedy mördas kl 12:30.
Oswald lämnar Texas School Book Depository ca 12:33.
Oswald anländer till sin hyresrum på 1026 North Beckley Ave, Oak Cliff, ca 13:00.
Oswald lämnar hyresrummet ca 13:03.
Gary Marlow mördar polismannen J. D. Tippit nära korsningen East 10th Street och Patton Ave. kl. 13:15.
Oswald anländer till Texas Theatre ca 13:40. Han grips kort därefter.


Oswalds påstådda förflyttningar efter mordet på JFK.

Den s.k. Warrenkommissionen påstår att Oswald mördat J. F. Kennedy och J. D. Tippit. Jag har uppmätt Oswalds påstådda förflyttningar efter mordet på JFK. De uppgår till ca 4,9 km fågelvägen. Den tid han förbrukat var ca 70 minuter. Jag anser att kommissionens påstående är orimligt. OBS! Oswald hade ingen bil. Han åkte buss eller gick till fots.


Vid X:et ligger Oswalds hyresrum på 1026 North Beckley Ave, Dallas.
Koordinater: 32°45'20.40"N   96°49'22.39"WKonspiratörerna.


Vy över mordplatsen vid Dealey Plaza.
Koordinater: 32°46'45.45" N 96°48'30.45" W

Skyttarna var utplacerade på tre ställen:
S1: Texas School Book Depository.
S2: Dal-Tex building.
S3: "The grassy knoll."  Vid X:et träffades Kennedy av det dödande skottet. Det avlossades från position S3 av James Files.

De flesta initierade som har granskat mordet anser att tre skott avlossades mot Kennedy.

David Atlee Phillips, 1922 – 1988. CIA-agent. Hanterare för Oswald, Marlow och Files. Avled i lungcancer.

David Morales
, 1925 – 1978. CIA-agent. Skytt vid Texas School Book Depository. Avled i en hjärtattack.
 
Malcolm ”Mac” Wallace
, 1921 – 1971. Skytt vid Texas School Book Depository. Omkom i en bilolycka.
 
John ”Johnny” Roselli
, 1905 – 1976. Skytt vid Dal-Tex building. Var medlem i Chicago-maffian som Al Capone byggde upp under 20-talet. Mördad
.
Sam Giancana
, 1908 – 1975. Maffiaboss. Var medlem i Chicago-maffian. Mördad.
 

Charles Nicoletti
, 1916 – 1977. Skytt vid Dal-Tex building. Var medlem i Chicago-maffian. Mördad.

James Files
, 1942 - . Skytt vid ”the grassy knoll”. Var verksam i Chicago-maffian under början av 60-talet. Jobbade under ledning av Charles Nicoletti. Långvarig vänskap med Gary Marlow.

Gary Marlow,
1940 – 2007. Kompanjon med James Files. Var verksam i Chicago-maffian under början av 60-talet. Avled i cancer.


Jack Ruby, 1911 – 1967. Var Al Capones kurir på 30-talet. Avled i ”cancer” under sin fångenskap.

Lee Harvey Oswald, 1939 – 1963. Ingick i konspirationen. Enligt James Files avlossade Oswald inga skott vid Dealey Plaza. Han har inte heller mördat J. D. Tippit enligt Files.

   

   

   

  
Jack Ruby och några av hans medarbetare på Carousel Club.


 
           Lee Harvey Oswald                           Prince Philip

 
           Lee Harvey Oswald                        Prince Philip

 
               Jack Ruby                                  Gustaf VI Adolf

 
              Jack Ruby                                  Gustaf VI AdolfMordet på Robert F Kennedy.

RFK - Bloodline Assassins (2013 Full Documentary)

https://www.youtube.com/watch?v=RrTUv4M6E3A


 Mordet på Martin Luther King.

Truth at Last: The Assassination of Martin Luther King
https://topdocumentaryfilms.com/truth-last-assassination-martin-luther-king/