p;
  RÄTTSSKANDALER
 
 

Innehållsförteckning.

.Mordförsök på Arvidsjaurs Sjukhus, 1959.

Under hösten 1959 hade jag återkommande öroninfektioner. Jag uppsökte sjukhuset i Arjeplog. Dr. Einar Wallquist tog emot. Han fann att jag hade en körtel bakom näsan som täppte till örontrumpeten när jag blev förkyld. Detta var orsaken till infektionerna. Han remitterade mig till Arvidsjaurs Sjukhus för operation. Arjeplogs Sjukhus hade inga resurser för det ingrepp som krävdes. Jag rapporterade till Sixten om läget. Operationen var inbokad ungefär en månad efter besöket. När tiden för operation närmade sig noterade jag en stigande oro hos Sixten. Veckan innan operationen meddelade han mig att han också skulle opereras i Arvidsjaur för en åkomma. När det var dags för operation checkade Sixten och jag in samtidigt. Vi blev inlagda på olika avdelningar. Vid denna tidpunkt var rutinen alltid vid operation att man blev inlagd. Syftet var att man skulle observeras innan operation. När dagen för operation kom fick jag gå till ett operationsrum. Jag placerades i en operationsstol. Jag sövdes ned med hjälp av eter och slocknade snabbt. När jag var på väg ur narkosen såg jag en vit prick långt bort i fjärran. Jag var på väg bort. Jag började då kämpa för att komma tillbaka. När jag vaknade såg jag till min förvåning att två sjuksköterskor höll fast mina armar mot operationsstolens armstöd. Jag blev tvärförbannad och slet mig loss. Operationen var över. Jag återvände till Arjeplog. Sixten blev kvar på sjukhuset ytterligare en vecka i avvaktan på operation. När han kom hem sa han att det inte blev någon operation för honom. ”Det hade misslyckats” var hans kommentar. Vi talade en del om min operation. Han sa att jag hade luggat de båda sjuksköterskorna ”ordentligt” när jag var på väg ut ur narkosen.

Jag har rekapitulerat denna händelse:
Under avdelningen Tågolycka i Akkavare, 1956 redogör jag för en CIA-operation. "Olyckan" i Akkavare var relaterad till spermakriget. Sixten var en oönskad person i Arvidsjaur efter denna katastrof. När nu hans son var aktuell för operation på Arvidsjaurs Sjukhus såg CIA ett gyllne tillfälle att få bort denne potentiella spermadonator. Sixten hade kontakter inom Kommunisterna och Jehovas i Arvidsjaur. Han hade fått information om att jag skulle elimineras i samband med operationen. Han hittade då på en åkomma för att bli inlagd samtidigt som jag. Det är troligt att Jehovas i Arvidsjaur ordnade en läkare som ställt en diagnos för Sixten samt föreslagit en operation. Tanken var att hans närvaro skulle fungera avskräckande på de personer som skulle delta i mordet på mig. Ändå försökte man att genomföra det. Mitt antagande är att den personal som fanns i operationsrummet försökte kväva mig under  operationer. Tack vare min fysiska styrka kunde jag bryta mig loss.

Under 2015 har jag försökt att få ut mina sjukjournaler från Arjeplog och Arvidsjaur. Från Arjeplog har jag fått ett utdrag som startar i augusti 1964. I Arvidsjaur fanns inga sjukjournaler enligt den läkare som expedierade min begäran. Jag kontaktade då Norrbottens Läns Landsting. De är ansvariga för den öppna sjukvården i Arjeplog och Arvidsjaur. I min framställan begärde jag att få ut samtliga sjukjournaler som finns om mig vid Arjeplogs och Arvidsjaurs sjukhus. Den 2015-05-07 har divisionschefen Ylva Sundkvist svarat mig brevledes. Hon skriver att "de begärda handlingarna har aldrig upprättats hos Norrbottens Läns Landsting".

Min begäran om sjukjournaler blev en het potatis för Landstinget. Självklart finns en sjukjournal som visar den diagnos som Wallquist ställde samt en journal som beskriver det ingrepp som gjordes i Arvidsjaur. Journalen i Arvidsjaur skulle visa vilken läkare som utförde operationen. Det blev alltför mycket för Landstinget. Enligt lag ska sjukjournalerna för en patient behållas åtminstone så länge som hon/han är vid liv. Om journaler ska destrueras måste ett myndighetsbeslut föreligga. Något sådant beslut föreligger inte i mitt fall.

YouTube video:
My Chemical Romance - Welcome To The Black Parade