p;
  RÄTTSSKANDALER  
 

Innehållsförteckning.

"The Day The Music Died", 1959
.
Tre av de största stjärnorna inom rockmusiken omkom i en "flygolycka" den 3:e februari 1959. Denna dag har inom rocken benämnts som "The Day The Music Died". De omkomna var:

Buddy Holly (1936 - 1959)
Ritchie Valens (1941 - 1959)
J.P. Richardson (the Big Bopper) (1930 - 1959)

Buddy Holly var huvudperson när man startade turnén Winter Dance Party den 23:e januari 1959. Man färdades i en turnébuss. Man hade problem med värmen i bussen vilket medförde att deltagarna fick frysa i det kalla vintervädret. Den 2:a februari skulle man uppträda i Clear Lake, Iowa, USA. P.g.a. problemen med bussen hade Holly bokat in ett mindre plan för vidare transport till Moorhead, Minnesota, efter uppträdandet i Clear Lake. Uppträdandet slutade strax innan midnatt. Holly, Valens och Richardson gick ombord på planet direkt därefter. Planets pilot var Roger Peterson. Kort efter starten störtad planet på ett majsfält utanför Clear Lake. Så långt gäller den officiella versionen av "flygolyckan".


Påstådd nedslagsplats för det störtade planet (högst upp i bilden).
Koordinater: 43°13'13.29"N  93°22'53.05"W


Amerikanska privatspanare har granskat "flygolyckan". De har funnit att Holly, Valens och Richardson aldrig lämnade Clear Lake i ett flygplan. De mördades i Clear Lake kort efter uppträdandet. Obduktionen av deras kroppar visar svåra huvudskador för alla tre. Ett flygplansvrak fanns bevisligen utanför Clear Lake:


Bild 1: Observera att det inte finns några mindre vrakdelar omkring planet. Om
planet störtat vertikalt mot marken borde splitter finnas. Jordlagret under vraket är orört.
Planet ligger på en bilväg som går genom majsfältet.Bild 2: Holly, Valens och Richardson uppges ligga utanför planet efter nedslaget
medan piloten  finns kvar i planet. Ingen huvudskada märks på den person som
ligger i förgrunden. Det är osannolikt att någon kropp skulle befinna sig i detta skick
efter en sådan krasch.Bild 3: Vy över bilvägen fram till vraket.

Efter att ha granskat bildmaterialet så anser jag det sannolikt att flygplansvraket transporterats med lastbil till "haveriplatsen". De "omkomna" personer som ligger på marken är skådespelare. När "haveriplatsen" arrangerades så var tidsfaktorn kritisk. Vraket kunde ju inte ligga öppet alltför länge. Därav den något amatörmässiga uppriggningen. Vraket har förmodligen dumpats någon gång under natten mellan den 2:a och 3:e februari.

Nazister inom CIA är ansvariga för denna operation.

De flesta "insiders" inom rockmusiken är väl medvetna om sanningen omkring denna "flygolycka". Som exempel kan jag nämna rockgruppen Sparks och omslaget till deras album Indisceet (1975).