p;
  RÄTTSSKANDALER
 

Innehållsförteckning.

Morden på Utöja, 2011.Den 22:a juli 2011 attackerade den ensamme galningen Anders Behring Breivik ett sommarläger för ungdomar på ön Utöja ( 60° 1'23.76" 10°14'51.65" ), Norge. Ön är belägen ca 3 mil från Oslos centrum. Arrangör för lägret var norska Arbeiderpartiets Ungdomsförbund. Breivik mördade 69 personer på ön. Kort innan hade han attackerat det norska regeringskvarteret i Oslos centrum. Han detonerade en stor sprängladdning intill regeringskansliet. Åtta personer dödades.
De flesta privatspanare som utrett terrordåden är samstämmiga: Breivik kan inte ensam utfört denna stora operation. Inför den påföljande rättegången mot Breivik har man dessutom vid rättspsykiatrisk utredning funnit att han var fullt frisk vid attacken. Mörkläggningen omkring dåden från den norska polisen har varit kompakt. Likväl börjar sanningen att sippra ut.


Några veckor före attackerna flyttade Breivik till ett lantligt område söder om Åsta i Åmot,
Hedmark län. V-märkt. Koordinater:   61° 3'5.39"N  11°22'36.82"E


Omkring två veckor innan attackerna träffade jag en person i Stockholm som uttryckte sig på ett sådant sätt att jag skulle förstå efter attackerna att personen i fråga visste att attackerna skulle inträffa. Under 2016 har jag identifierat denna person som nazist.

BBC England har sammanställt en lista över offren vid attackerna:

http://www.bbc.com/news/world-europe-14276074


Jag väljer att presentera endast ett offer i denna blogg. Hennes namn var Monica Bösei. Hon var en av ledarna på lägret.