p;
  RÄTTSSKANDALER
 
 

Innehållsförteckning.

Mordet på Marilyn Monroe, 1962.


 
Marilyn Monroe  (1926 - 1962).  Ralph Greenson (1911 - 1979)   Eunice Murray (1902 - 1994)

Marilyn Monroe (1926 – 1962) var en amerikansk skådespelerska, modell och sångerska. Hon fick sitt genombrott i Hollywood i början av 50-talet. Hennes rollkaraktärer gjorde att hon snabbt fick epitetet sexsymbol. Hennes karriär spände över endast 10 år. Efter framgångarna i början av 50-talet dalade hennes stjärna i början av 60-talet. Hon hamnade i missbruk och påföljande problem med sitt filmbolag. Under natten till den 5:e augusti 1962 fann Monroes hushållerska, Eunice Murray, henne död i sin säng. Den officiella förklaringen till dödsfallet var att Monroe avlidit av en överdos sömnpiller, d.v.s. självmord. Dödsdatum är fastställt till den 4:e augusti. Hon blev 36 år.

Jag har granskat omständigheterna omkring detta dödsfall närmare. Min hypotes är att Marilyn Monroe blev ett offer i spermakriget. Hon var gift tre gånger. Samtliga äktenskap slutade i skilsmässa. Hennes sista äktenskap var med författaren Arthur Miller.


Arthur Miller (1915 - 2005).

Kronologi:
Januari, 1961: Monroe skiljer sig från Arthur Miller.
1962-05-29: Monroe sjunger ”Happy Birthday, Mr President” på John F. Kennedys födelsedag.
1962-08-05: Monroe hittas död i sin säng.
1963-11-22: John F. Kennedy mördas i Dallas, Texas.

Det var känt att Monroe hade haft sexuella förbindelser med John F. Kennedy och Robert F. Kennedy. I mina efterforskningar har jag funnit att Jehovas underkänt John F. Kennedy som spermadonator. Mitt antagande är att Monroe ”pumpade” John F. Kennedy. När detta blev känt hos nazisterna i USA så var Monroes öde beseglat. De amerikanska privatspanare som granskat fallet har funnit att Monroe mördades via en överdos Barbiturate (medel mot depression). Medlet hade förts in rektalt. Injektionen har identifierats vid obduktion. Monroes läkare, Ralph Greenson, hade förskrivit medlet för behandling av Monroe.


En stor mängd desinformation finns om mordet. Som exempel kan nämnas att Robert F. Kennedy skulle ha setts i närheten av Monroes bostad under morddagen. Jag anser att bröderna Kennedy inte hade någon inblandning i mordet. Monroe hade sin bostad på 12305 Fifth Helena Drive, Brentwood, Los Angeles. Adressen syftar på Sixtens dotter, Eva Helena. Den ligger nära S Gretne Green Way. Monroe hade förvärvat fastigheten i början av 1962. Det indikerar att mordet planerats under en längre tid.

Monroes sista film blev ”De missanpassade” (The Misfits), 1961. Arthur Miller skrev manus för filmen. När jag ser filmen får jag en känsla av att han förutsäger Monroes död. Handlingen utspelar sig i Reno, Nevada. Monroe spelar 30-åriga Roslyn Tabor. Hon har nyligen sökt snabbskilsmässa (sex veckor) från sin man Raymond. Hennes hyresvärd, Isabelle, som också är frånskild, hjälper Roslyn vid skilsmässan. När den är klar beger de sig till en bar för att ta en drink. Där träffar de den åldrige cowboyen Gaylord 'Gay' Langland (Clark Gable). Gay och hans kompanjon Guido (Eli Wallach). De ägnar sig åt att fånga vildhästar (mustanger) i Nevadaöknen. De infångade hästarna säljs till uppköpare som i sin tur säljer dem för tillverkning av djurfoder. Guido har en stuga på landet som fungerar som bas när man jagar. De inbjuder Roslyn och Isabelle att följa med till stugan. Miller bygger upp handlingen från ett socialpsykologiskt perspektiv där han låter Gay och Guido ständigt påminna om att det är bättre med frihet på landet än att jobba som ”löneslav” i Reno. I detta val betraktas de som missanpassade. Spänningar uppstår mellan Gay och Guido när det visar sig att båda är intresserade av Roslyn. Under den sista delen av filmen bedrivs jakten av hästarna. Guido har ett flygplan som används för att driva hästarna till ett slättlandskap i öknen. När hästarna väl är där så fortsätter jakten från en liten lastbil. Guido är förare medan Gay står på flaket med sitt lasso. När en häst infångats knyts ett rep om dess hals och i den andra ändan knyts ett stort bildäck. Därefter fortsätter jakten på nästa häst. De uttröttade hästarna ger upp efter en stund och blir liggande på marken. Därefter är det uppköparnas jobb att hämta hästarna. Vid slutet av jakten får Roslyn samvetsbetänkligheter. Hon får ett nervöst sammanbrott och kräver att hästarna ska släppas fria. Efter viss tvekan från Gay och Guido släpps hästarna. Samtidigt förstår de att Roslyn inte är rätt kvinna för dem.


Här markerar Miller att Marilyn varit otrogen med John F Kennedy.


Guido visar Roslyn sovrummet i hans stuga. Han påminns om sin bortgångna fru när han ser
deras bröllopsbild på väggen.


Gay ger sin kärleksförklaring till Roslyn. Monroe var otrogen med Clark Gable under äktenskapet
med Miller. Gable avled i en ”hjärtattack” den 1960-11-16, endast 12 dagar efter att filmen var
färdiginspelad. Härav drar jag slutsatsen att Monroe ”pumpat” Gable under inspelningen av
filmen.


Under inspelningens gång ändrade Miller manuset flera gånger vilket irriterade Monroe.
Ovanstående replik uppfattar jag som direkt kränkande för Monroe.


Här syftar Miller på att jag är ”next rider”.


Guidos stuga var halvfärdig. Här har Gay ordnat ett trappsteg för Roslyn.


Roslyn talar med Perce Howland som nyligen kastats av en häst i rodeon.

Monroe gör en mycket bra skådespelarinsats. Hon måste fortfarande räknas till en av de stora inom film. Efter mordet på James Dean (1955) var Jehovas medvetna om Monroes utsatta position. Man har försökt ”länka” henne till Sixten och jag. Bra tänkt men det misslyckades totalt. Sixten tyckte att Monroe var en ”begåvad person”. Filmen är fylld med symbolik som ska associera till Jehovas insemineringsverksamhet. Det är logiskt att Monroe deltar i en film där avelsdjuret häst har en framträdande roll.


YouTube video: Marilyn Monroe – My Heart Belongs To Daddy

YouTube video: Marilyn Monroe - I'm Gonna File My Claim