p;
  RÄTTSSKANDALER
 
 

Innehållsförteckning.

Mordförsök på Kreta, Grekland, 2006.

Under sommaren 2006 var det åter dags att bestämma vart semesterresan skulle gå. TW och FW hade deklarerat att det inte skulle följa med. LW föreslog att hon och jag skulle åka till Kreta. Egentligen hade jag ingen önskan om att besöka Kreta men LW övertalade mig.

När vi anlänt till Kreta checkade vi in på Rethymno Mare Hotel i Skaleta. Hotellet var uppdelat i två avdelningar, Rethymno Mare Hotel och Rethymno Mare Royal Hotel. Vi placerades i den ”kungliga” delen. Vi anlände sent på kvällen. Vi beställde en del enklare förtäring till rummet. Jag beställde te och en smörgås. Teet var färdigbryggt och serverades i en kanna. Den andra dagen åt vi i hotellets matsal. Det serverades en buffé. Dryck serverades vid bordet. Jag beställde mineralvatten. Tidigt på morgonen den tredje dagen vaknade jag av illamående. Efter några minuter kände jag att jag ville kräkas. De första uppkastningarna var inte särskilt stora, mestadels magsaft. Under de kommande timmarna kräktes jag åtminstone 5 gånger. Jag fick även diarré. Efter ytterligare några timmar började jag känna mig febrig. Jag kände mig helt utslagen och intog liggläge. Febern höll i sig åtminstone tio timmar. Vid middagstid den fjärde dagen kunde jag ta mig ur sängen. Jag sa då till LW att jag inte önskade äta på hotellet i fortsättningen. Vi uppsökte då lokala restauranger istället. Jag var nu så pass återställd att jag kunde inta mindre mängder  lättsmält mat. Det tog ungefär en vecka innan jag var helt återställd.

Källan till förgiftningen var det te som serverades vid vår ankomst. När en giftmördare ska servera sitt offer en förgiftad dryck så gäller det att dölja den smak som giftet ger. Det finns inga gifter som är helt smaklösa. Te och alkoholhaltiga drycker är populära hos giftmördarna. När jag smakade på mitt förgiftade te så kände jag en dålig bismak. Min första tanke var att teet bryggts på någon udda tesort. Jag drack ca hälften av den mängd som serverades. Detta begränsade intag var med all säkerhet anledningen till att jag överlevde. Giftet fick verkan först efter ca 30 timmar och då i form av en kraftig infektion i mag-tarm-systemet. CIA-agenten Gina Haspel är ansvarig för detta mordförsök.Rethymno Mare Royal Hotel. Längst ned till höger syns pool-området. V-märkt.


Här står jag vid den V-märkta poolen.YouTube video:
Kylie Minogue - Better the Devil You Know