p;
  RÄTTSSKANDALER
 
 

Innehållsförteckning.

Hyundai GPS-tracker (nr. 1) upptäckt, 2021-09-14.
En GPS-tracker har till uppgift att skicka information över mobilnätet. Det vanligaste användningsområdet är installation i bilar. Det finns personer som är ägare till dyrbara bilar och som vill skydda dem mot stöld. Man kan då installera en GPS-tracker i bilen. Om installationen görs på ett professionellt sätt så är trackern mycket svår att upptäcka. Den ansluts till bilens elsystem och är alltid påkopplad. Ett SIM-kort i trackern kopplas upp till en mobiloperatör. Om ägaren av bilen upptäcker att bilen är stulen så kan han spåra den med hjälp av en mobiltelefon eller dator. Denna användning av GPS-trackers är helt laglig. Det finns en uppsjö av trackers på marknaden. Kvalitetsskillnaderna är stora.

I november 2015 köpte jag en fabriksny Hyundai i20 från en bilhandlare i Marbella, Costa del Sol. Redan efter ett par veckors användning började jag misstänka att bilen var "buggad". Jag gjorde en del kontroller men kunde inte upptäcka något misstänkt. Cirkulationen av bilar, motorcyklar och mopeder kring min bil tilltog med tiden. Jag insåg då att jag var buggad.

Under de senaste tiden (september 2021) väcktes ett intresse att närmare precisera vem som installerat "buggen". Jag har hela tiden varit på det klara med att NWO är konspiratör. Jag började sökningen med att försöka få fram videos på YouTube som visar hur man installerar en GPS-tracker. Som exempel kan nämnas att jag sökte på "how to install GPS Tracker Hyundai i20". Redan efter ett par videos hade jag fått en idé om var jag skulle söka trackern. Efter två timmars sökning i bilen hittade jag en misstänkt installation. En svart plastdosa:


Plastdosans undersida. Ungefärliga dimensioner är 20 x 15 x 3,5 cm (L x B x T). 

Dosan var monterad på två hållare i metall. Den var placerad under förarsidans instrumentbräda. Den doldes av plastdetaljer nedanför instrumentbrädan. När jag demonterat dessa upptäckte jag dosan.


Hyundai Body Comfort Module (BCM).

Modulen har en mängd uppgifter. Det levererar ström till funktioner inne i kupén, bl.a. fönsterhissar och dörrlås. Längst till vänster syns GPS-trackerns SIM-kort (stående). Modulen har tre kabelanslutningar.


GPS-trackerns SIM-kort.

Att en GPS-tracker på detta sätt integreras med ett vanligt kretskort är något som försvårar sökningen. Integrationen av SIM-kortet tyder på att Hyundai har ett omfattande samarbete med världens mobiloperatörer. Observera att en vanlig GPS-tracker har mindre dimensioner, ca 13 x 7 cm.

Modulen är ansluten till bilens radio. Det finns en funktion i radion som kallas Bluetooth. Den kan sända och ta emot radiosignaler. Den vanligaste räckvidden för en Bluetooth-signal är ca 10 meter. Om man ansluter en mobiltelefon till denna funktion så kan bilens hands-free-system användas. Ett antal knappar som sitter på ratten används för att kontrollera telefonen. Den spion som är uppkopplad till modulen kan nu avlyssna telefonsamtalen.

Om man använder en dator i bilen och samtidigt har radion påkopplad (de räcker med att radions display tänds) så kan Spioncentralen  hacka datorn via Bluetooth. Om man står parkerad och märker att ett annat fordon (bil, motorcykel, moped) omotiverat parkerar nära så kan man misstänka att Spioncentralen vill få kontakt med Bluetooth. Det finns motorcyklar och mopeder som har en plastbox monterad baktill. Om en radioenhet finns där så kan den koppla upp sig till Bluetooth och vidarebefordra signalen till Spioncentralen. Därifrån kan man göra en installation av ett spionprogram på offrets dator. Programmet kan därefter skicka information över Internet till Spioncentralen.

Om man har en GPS-navigator i bilen så kan Spioncentralen ta kontroll över den via Bluetooth. Man kan lägga in en felaktig adress i navigatorn för den tilltänkta destinationen. Syftet kan vara att försvåra offrets kontakt med en viss person. Om Spioncentralen känner till offrets tilltänkta destination innan avfärd så kan en "olycka" arrangeras. När Spioncentralen ser att offret anlänt till en viss position på färdvägen så sker tillslaget.

Hyundai ingår i det fascistiska nätverket NWO. Den Body Comfort Module som man utvecklat är ett avancerat spionverktyg. Den högteknologiska industrin i Sydkorea tycks var särskilt utsatt för NWO:s påtryckningar. Då och då rapporteras i media om industriledare som begått "självmord", omkommit i "olyckor" o.s.v.. Den bilhandlare i Marbella som jag anlitade har installerat trackern.

Kuriosa:
Under eftermiddagen den 2015-02-20 körde jag söderut på Gudöbroleden, Haninge. När jag passerat rondellen vid Vendelsö Gård (59°12'16.03"N 18°12'2.50"E) märkte jag att en bil hakade på min bil. Jag tittade i backspegeln då och då. När jag passerat rondellen vid Sågen (  59°11'59.61"N   18°11'23.63"E  ) märkte jag att förföljaren kommit upp bakifrån mycket nära min bil. Jag bedömde att avståndet var högst 10 meter. När jag tittade i backspegeln såg jag att han frekvent tittade nedåt mot instrumentbrädan. Jag höll en hastighet uppgående till ca 60 km/tim. När jag närmade mig rondellen vid Lidl (  59°11'28.02"N   18°10'38.22"E  ) bromsade jag in. Den bakomliggande föraren körde då in i bakluckan på min bil.


Intryckt baklucka på min Hyundai i20.

När kollisionen inträffade kastades mitt huvud bakåt mot nackstödet. Jag blev rejält omskakad men kunde stanna bilen vid vägkanten. Jag konfronterade den bakomliggande bilens förare. Han visade upp sitt körkort. Jag bedömde att han inte var påverkad av droger. Jag tog hans personuppgifter och uppmanade honom att kontakta sitt försäkringsbolag och därefter kontakta mig. Dagen efter uppsökte jag ett sjukhus. Man röntgade nacken som nu kändes mycket öm. Läkaren bedömde att jag inte fått någon allvarlig skada. Han ställde diagnosen M436 Tortikollis samt uppmanade mig att ta det lugnt under de närmaste veckorna. Efter ca en vecka kontaktade den aktuelle föraren mig. Han tog det fulla ansvaret för det inträffade och meddelade att hans försäkringsbolag skulle täcka kostnaderna för skadan.

Mitt antagande är att föraren försökte komma åt min mobiltelefon via Bluetooth. Jag hade haft en liknade situation några veckor tidigare. Vid det tillfället var det en kvinnlig förare som ville visa sig på styva linan. Jag upplevde situationen som obehaglig och körde helt enkelt in mot vägkanten och släppte förbi den bakomliggande föraren. Efter att ha funderat en tid över galenskapen så gjorde jag en anmälan hos polisen i Tyresö. Jag ansåg att den förare som körde på mig hade gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik. Sent omsider meddelade polisen mig att man lämnade min anmälan utan åtgärd. Vid denna tidpunkt hade jag redan bestämt mig för att lämna Sverige. Jag bedömde det som meningslöst att fortsätta ärendet.