p;
  RÄTTSSKANDALER
 
 

Innehållsförteckning.

Helikopter sprängd vid King Power Stadium, Leicester, England, 2018.


Den 2018-10-27 spelade fotbollslaget Leicester City en hemmamatch mot West Ham. Leicester Citys ägare, Vichai Srivaddhanaprabha, hade besökt matchen och stod i begrepp att återvända till sin bostad i London. Han brukade då färdas i en helikopter som hämtade honom vid fotbollsplanens mittpunkt. Helikoptern lyfte omkring kl 20:34. Efter ca 200 meters flygning kraschade den i den sydöstra delen av arenaområdet.

En övervakningskamera utanför arenan har fångat en sekvens i helikopterns haveri. Man ser hur den sakta stiger upp från arenan och därefter försvinner ur bild under ca 10 sekunder. Därefter dyker den upp igen i sitt fall mot marken. Om man stoppar videon vid 08:35:22 pm så ser man att helikoptern har exploderat. Detta innebär att någon har kunnat följa dess färd på en dataskärm och utlöst en sprängladdning med en fjärrkontroll när den befann sig ovanför den förutbestämda nedslagsplatsen, en plats som var avspärrad och folktom.

Här kan du se videon:  Leicester City Helicopter Crash  (47 sek)

Alla fem ombord omkom. Ingen skadades på marken. Helikoptern var av typen AugstaWestland AW169. Den italienska tillverkaren, Leonardo, har meddelat att man aldrig tidigare haft något haveri med denna helikoptertyp. Srivaddhanaprabha hade anskaffat helikoptern för ca två år sedan.
Slutsats: sprängattentat av de brittiska nazisterna.


Helikoptern lyfter från fotbollsplanens mittpunkt.


Vid den röda kvadraten syns den exploderade helikoptern. Man kan även se en lossprängd
del som faller under helikoptern.


Helikopterns nedslagsplats var vid den röda kvadraten.


Nedslagsplatsen var vid den röda kvadraten. Vägledning: Filbert Way.


Helikoptervraket syns i mitten av bilden.


Helikoptervraket.


Helikoptervraket.

De omkomna: