p;
  RÄTTSSKANDALER
 

Innehållsförteckning.

Mordet på Glenn Miller, 1944
.

Storbandsjazzen hade sin storhetstid på 40-talet. Glenn Miller (1904 – 1944) var en populär orkesterledare under denna period. Andra stora namn var Benny Goodman och Tommy Dorsey.  Miller anslöt frivilligt till den amerikanska armén 1942. Hans intention var att modernisera militärmusiken. Det möttes av visst motstånd bland etablerade militärmusiker. 1944 flyttade han till England där han bildade ett storband. Han uppges ha gett ca 800 (!) framträdanden under 1944. Den 15 december 1944 var Miller på väg till Paris i ett militärt flygplan av typen UC-64 Norseman.


Glenn Millers "förolyckade" plan var
av typen UC-64 Norseman.


Syftet med resan var att förbereda storbandets förestående flytt till Paris. Den 24:e december rapporterade media att planet försvunnit över den Engelska Kanalen. Det förmodades att alla ombord omkommit.

Jag har granskat denna händelse utifrån hypotesen att Glenn Miller blev ett offer i spermakriget. Jehovas intention var att Sixten skulle användas som alfahanne både i USA och England. Miller och Sixten var donatorer för Jehovas under 1944. Mitt antagande är att Millers plan aldrig förolyckades. Han mördades i Paris i december 1944. Nazister inom Jehovas Vittnen ligger bakom detta mord.


Glenn Miller                                    Sixten

En av Millers största hits var "Chattanooga Choo Choo". Det finns en video på YouTube som visar ett klipp från filmen "Sun Valley Serenade" (1941) där denna låt spelas.. Koncept: Sixten är "Chattanooga Choo Choo".


Sixten stod nära Glenn Miller.


Gordon Lee "Tex" Beneke och Paula Kelly var vokalister.
Glenn Miller och hans fru Helen Burger.